Kuntolaitteiden huolto

Näillä ohjeilla haluamme auttaa sinua huolehtimaan kuntolaitteestasi oikein, jotta se palvelee mahdollisimman pitkään.

Tutustu aina huolellisesti kuntolaitteen käyttöohjeeseen. Tarkista aika-ajoin kuntolaitteen kaikkien kiinnitysruuvien -ja muttereiden kireys. Kiinnitä erityistä huomiota, että kuntopyörän polkimet ovat tarpeeksi kireällä. Säilytä kuntolaitetta mahdollisimman kuivassa ja tasalämpöisessä paikassa pölyltä suojattuna.

Kuntolaitteet ovat melko raskaita välineitä ja kun huomioidaan päälle vielä kuntoilijan paino, aiheuttavat nämä yhdessä kovan rasituksen alustalle. Siksi onkin tärkeää suojata lattia kuntolaitteen alusmatolla, jonka pitää olla isompi kuin itse kuntolaite. Sijoita kuntolaite tasaiselle ja tukevalle alustalle ja pidä laitteen ulkopinta puhtaana.

Käytön jälkeen pyyhi pois kostealla liinalla hikipisarat ja lika kuntolaitteesta. Tarkista myös, että kuntolaitteen alusmatto on paikallaan.

Jos kuntolaitteesi kaipaa huoltoa tai siinä ilmenee teknisiä ongelmia, ota yhteys laitteen myyneen liikkeen puoleen. Tärkein tieto huoltoa tai varaosatarpeita varten on tietää laitteen sarjanumero, joka löytyy yleensä tyyppitarrasta. Sarjanumero koostuu numeroista sekä kirjaimista ja se on yleensä tyyppitarran alimmalla tekstirivillä. Tyyppitarra on sijoitettu kuntolaitteen alaosaan, joko eteen tai taakse, lähelle laitteeseen menevää verkkovirtajohdon pistoketta. Tyyppitarrassa on mainittu myös kuntolaitteen mallinimi ja käyttöjännite, jos se käyttää ulkoista virtalähdettä.